Температурный режим и потребность в вентиляции при перевозке скоропортящихся грузов в автономном рефрижераторном вагоне без служебного помещения
Додаток 11
до пункту 6.16 Правил перевезень швидкопсувних вантажів
ТЕМПЕРАТУРНИЙ РЕЖИМ ТА ПОТРЕБА У ВЕНТИЛЮВАННІ ПРИ ПЕРЕВЕЗЕННІ ШВИДКОПСУВНИХ ВАНТАЖІВ В АРВ БЕЗ СЛУЖБОВОГО ПРИМІЩЕННЯ
Найменування вантажу |
Температурний режим |
Потреба у вентилюванні |
|
від |
до |
||
1. Заморожені вантажі з температурою не вище -18° C |
-17 |
-20 |
Не вентилюють |
2. Заморожені та переохолоджені вантажі з температурою від -6° C до -18° C включно, риба гарячого копчення заморожена з температурою не вище -18° C |
-9 |
-12 |
Не вентилюють |
3. М’ясо підморожене, м’ясо охолоджене, м’ясокопченості сирокопчені, бекон, шпик, ковбаси напівкопчені, варено-копчені, риба охолоджена, ікра різних риб, риба холодного копчення океанічна (крім оселедців івасі), оселедці пряного посолу та мариновані в герметичній упаковці, пресерви, дріжджі пресовані та інші вантажі з температурою від 0° C до -6° C |
0 |
-4 |
Не вентилюють |
4. Молочні продукти, яйця харчові та інші вантажі з температурою від 0 до +6° C |
+5 |
+2 |
Не вентилюють |
5. Охолоджені та неохолоджені: картопля, виноград, ягоди, яблука пізні для зимового зберігання, груші, мандарини, апельсини, грейпфрути “Стар Рубі”, інші свіжі фрукти та овочі, крім зазначених нижче |
+5 |
+2 |
При охолодженні не вентилюють; при опаленні вентилюють |
6. Томати рожевої та бурої стиглості, огірки, дині, баклажани, перець солодкий, гарбузи, ананаси, лимони, кавуни, кабачки, грейпфрути (крім “Стар Рубі”) |
+13 |
+11 |
При опаленні вентилюють |
7. Маргарин, пиво непастеризоване, вино виноградне, плодово-ягідне та шампанське, біопрепарати та інші, не зазначені вище вантажі з температурою вище +6° C |
+13 |
+11 |
Не вентилюют |