Температурный режим и потребность в вентиляции при перевозке скоропортящихся грузов в рефрижераторных секциях
Додаток 8
до пункту 6.10 Правил перевезення швидкопсувних вантажів
ТЕМПЕРАТУРНИЙ РЕЖИМ ТА ПОТРЕБА У ВЕНТИЛЮВАННІ ПРИ ПЕРЕВЕЗЕННІ ШВИДКОПСУВНИХ ВАНТАЖІВ У РЕФРИЖЕРАТОРНИХ СЕКЦІЯХ
Найменування вантажу |
Температурний режим |
Потреба у вентилюванні |
|
від |
до |
||
1 |
2 |
3 |
4 |
1. Заморожені вантажі з температурою не вище -18° C |
-17 |
-20 |
Не вентилюють |
2. Заморожені вантажі з температурою від -10° C до -18° C |
-9 |
-12 |
Не вентилюють |
3. Заморожені та переохолоджені вантажі з температурою від -6° C до -9° C включно |
-6 |
-9 |
Не вентилюють |
4. М’ясо підморожене, м’ясо охолоджене, м’ясокопченості сирокопчені, бекон, шпик, ковбаси напівкопчені, варено-копчені, риба охолоджена, ікра різних риб, риба холодного копчення океанічна (крім оселедців івасі), оселедець пряного посолу та маринований у герметичній упаковці та інші вантажі з температурою від 0° C до -6° C |
0 |
-3 |
Не вентилюють |
5. Дріжджі хлібопекарські пресовані (режим вибирається в залежності від температури при завантаженні) |
0 |
-3 |
Не вентилюють |
6. Молочні продукти, яйця харчові, а також інші охолоджені вантажі, які мають температуру від 0° C до +6° C |
+5 |
+2 |
Не вентилюють |
7. Охолоджені та неохолоджені: картопля, виноград, ягоди, яблука пізні для зимового зберігання, груші, мандарини, апельсини, грейпфрути “Стар Рубі”, інші свіжі фрукти та овочі, крім названих нижче |
+5 |
+2 |
При опаленні вентилюють, при охолодженні не вентилюють |
8. Солоні та квашені овочі, у тому числі капуста кисла (квашена), мочені плоди та ягоди у бочках, варені, солоні та мариновані гриби у бочках |
+5 |
+2 |
Не вентилюють |
9. Маргарин з температурою не вище +10 С, сири, пиво непастеризоване та інші охолоджені вантажі з температурою від +7° C до +9° C |
+9 |
+6 |
Не вентилюють |
10. Томати рожевої та бурої зрілості, огірки, баклажани, перець солодкий, дині, гарбузи, ананаси, лимони |
+9 |
+6 |
При опаленні вентилюють |
11. Томати молочної зрілості, грейпфрути (крім “Стар Рубі”) |
+13 |
+11 |
При опаленні вентилюють, при охолодженні не вентилюють |
12. Банани |
+13 |
+11 |
Вентилюють |
13. Маргарин з температурою вище +10° C, жири кондитерські, хлібопекарні та кулінарні, вина виноградні та плодово-ягідні, шампанське, біопрепарати та інші не названі вище вантажі з температурою вище +9° C |
+15 |
+9 |
Не вентилюють |