НВП КРАКОВ

Додаток 3
до пункту 4.12 Правил перевезення швидкопсувних вантажів

Граничні терміни перевезення плодоовочів свіжих та картоплі (у добах)

Найменування вантажу

квітень – червень

липень – серпень

вересень – жовтень

листопад

грудень – лютий

В ізотерм. вагонах з охолодж.

У критих вагонах

В ізотерм. вагонах з охолодж.

У критих вагонах

В ізотерм. вагонах з охолодж.

У критих вагонах

В ізотерм. вагонах з охолодж. або опален.

У критих вагонах

В ізотерм. вагонах з опаленням

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

1. Яблука:

ранніх термінів дозрівання

20

4

20

7

пізніх термінів дозрівання:

для осінньої реалізації

30

10

30

15

30

для зимового зберігання у дерев’яних та картонних ящиках

20

15

20

15

20

2. Груші:

ранніх термінів дозрівання

12

2

12

5

пізніх термінів дозрівання:

для осінньої реалізації

15

8

18

10

30

30

для зимового зберігання

30

20

30

30

30

3. Айва, хурма (недозріла)

30

30

30

4. Сливи, алича

16

4

16

4

16

6

5. Персики, абрикоси

12

12

12

6. Черешня

8

8

7. Вишня, смородина чорна, біла та червона, аґрус

7

7

8. Суниця великоплідна

3

3

9. Брусниця

12

5

12

8

20

15

30 (без опал.)

10. Виноград столових сортів нового врожаю

15

20

20

8

10

10

11. Клюква

8

20

10

20

15

20

30 (без опал.)

12. Цитрусові плоди

30

30

30

30

30

13. Гранат

20

30

14. Капуста білокачанна:

ранньої стиглості

15

6

16

9

середньостигла

18

9

10

середньопізня та пізньостигла нового врожаю в дерев’яних ящиках або в ящичних піддонах

8

5

8

5

8

15. Капуста кольорова

5

8

16. Картопля продовольча:

рання

14

6

15

8

пізня

20

15

30

30

25

17. Коріння та коренеплоди молоді свіжі із зеленню та обрізні

7

7

7

7

7

18. Морква столова нового врожаю:

у дерев’яних ящиках

6

8

12

12

8

6

у ящичних піддонах

5

7

11

11

7

5

19. Буряк столовий без гички:

5

5

5

5

у дерев’яних ящиках

15

5

15

5

15

5

15

15

у ящичних піддонах

5

5

5

5

5

5

5

5

20. Огірки ґрунтові

6

6

7

21. Гарбузи

15

30

30

30

22. Кавуни товстошкірі:

у плодоовочевих контейнерах

15

25

15

25

15

навалом

10

10

10

23. Хрін (корінь)

10

5

15

10

30

30

30

30

30

24. Дині в дерев’яних ящиках

15

7

15

7

15

7

15

25. Томати:

червоні

6

6

6

рожеві

10

6

10

6

12

6

бурі

15

10

15

10

15

10

15

10

молочні

15

15

15

15

26. Баклажани, перець солодкий

12

3

12

5

12

6

12

27. Кабачки

12

4

12

5

12

8

10

28. Зелень свіжа (цибуля зелена, салат, шпинат, кріп, редька)

3

2

29. Часник нового врожаю