НПП КРАКОВ

Додаток 8
до пункту 6.10 Правил перевезення швидкопсувних вантажів

ТЕМПЕРАТУРНИЙ РЕЖИМ ТА ПОТРЕБА У ВЕНТИЛЮВАННІ ПРИ ПЕРЕВЕЗЕННІ ШВИДКОПСУВНИХ ВАНТАЖІВ У РЕФРИЖЕРАТОРНИХ СЕКЦІЯХ

Найменування вантажу

Температурний режим 
(°C)

Потреба у вентилюванні

від

до

1

2

3

4

1. Заморожені вантажі з температурою не вище -18° C

-17

-20

Не вентилюють

2. Заморожені вантажі з температурою від -10° C до -18° C

-9

-12

Не вентилюють

3. Заморожені та переохолоджені вантажі з температурою від -6° C до -9° C включно

-6

-9

Не вентилюють

4. М’ясо підморожене, м’ясо охолоджене, м’ясокопченості сирокопчені, бекон, шпик, ковбаси напівкопчені, варено-копчені, риба охолоджена, ікра різних риб, риба холодного копчення океанічна (крім оселедців івасі), оселедець пряного посолу та маринований у герметичній упаковці та інші вантажі з температурою від 0° C до -6° C

0

-3

Не вентилюють

5. Дріжджі хлібопекарські пресовані (режим вибирається в залежності від температури при завантаженні)

0
+5

-3
+2

Не вентилюють
Не вентилюють

6. Молочні продукти, яйця харчові, а також інші охолоджені вантажі, які мають температуру від 0° C до +6° C

+5

+2

Не вентилюють

7. Охолоджені та неохолоджені: картопля, виноград, ягоди, яблука пізні для зимового зберігання, груші, мандарини, апельсини, грейпфрути “Стар Рубі”, інші свіжі фрукти та овочі, крім названих нижче

+5

+2

При опаленні вентилюють, при охолодженні не вентилюють

8. Солоні та квашені овочі, у тому числі капуста кисла (квашена), мочені плоди та ягоди у бочках, варені, солоні та мариновані гриби у бочках

+5

+2

Не вентилюють

9. Маргарин з температурою не вище +10 С, сири, пиво непастеризоване та інші охолоджені вантажі з температурою від +7° C до +9° C

+9

+6

Не вентилюють

10. Томати рожевої та бурої зрілості, огірки, баклажани, перець солодкий, дині, гарбузи, ананаси, лимони

+9

+6

При опаленні вентилюють

11. Томати молочної зрілості, грейпфрути (крім “Стар Рубі”)

+13

+11

При опаленні вентилюють, при охолодженні не вентилюють

12. Банани

+13

+11

Вентилюють

13. Маргарин з температурою вище +10° C, жири кондитерські, хлібопекарні та кулінарні, вина виноградні та плодово-ягідні, шампанське, біопрепарати та інші не названі вище вантажі з температурою вище +9° C

+15

+9

Не вентилюють