НПП КРАКОВ

Додаток 6
до пункту 6.3 Правил перевезення швидкопсувних вантажів

Температура вантажів при завантаженні у вагони-термоси (°C)


з/п

Найменування вантажу

Температура вантажу на момент завантаження в залежності від температури зовнішнього повітря

плюсова

мінусова

1

2

3

4

1

Заморожені вантажі: м’ясо всіх видів, в т. ч. кролі, птиця бита та дичина

не вище -12

не вище -10

2

Ковбаси: напівкопчені

від 0 до -9

від +6 до -4

сирокопчені

при температурі зберігання

3

М’ясокопченості (окости, грудинка, корейка і т. ін.)

не вище 0

від +4 до -4

4

Копченості, залиті жиром, бекон, шпик свинячий, жири тваринні топлені харчові, солонина, язики солоні

не вище 0

від +4 до -4

5

Риба, оселедці та рибне філе морожені

не вище -15

не вище -12

6

Риба холодного копчення

не вище -4

від 0 до -3

7

Оселедці холодного копчення (крім івасі), баликові вироби в’ялені та холодного копчення

не вище -4

від 0 до -3

8

Риба та оселедці солоні

не вище -6

від 0 до -3

9

Риба в’ялена

при температурі зберігання

10

Масло коров’яче: вершкове та шоколадне

не вище -2

не вище +6

топлене

не вище +2

не вище +10

11

Сири сичужні тверді

від +2 до +4

від +8 до +10

12

Сири плавлені, бринза

від -2 до +4

не нижче +5

13

Маргарин, жири кондитерські, хлібопекарські та кулінарні, сало тваринне

не вище +10

не вище +15

14

Майонез

при температурі зберігання

не нижче +10

15

Яйця харчові

при температурі зберігання

не нижче +15

16

Консерви рибні

від 0 до +8

не нижче +10

17

Консерви крабові

від +2 до +10

не нижче +10

18

Консерви з печінки різних риб

від +1 до +8

не нижче +10

19

Пресерви всякі, оселедці баночного посолу (крім івасі)

не вище -8

від 0 до -4

20

Консерви овочеві, фруктово-ягідні та молочні

при температурі зберігання

не нижче +10

21

Соки овочеві та плодово-ягідні: пастеризовані

при температурі зберігання

не нижче +15

непастеризовані

від 0 до +5

від +10 до +15

22

Соки з цитрусових плодів: лимонний

від 0 до +3

не нижче +5

мандариновий та апельсиновий

від 0 до +5

не нижче +15

23

Овочі солоні та квашені, капуста кисла (квашена), гриби відварені, солоні та мариновані в бочках, плоди та ягоди мочені, фрукти мариновані в бочках

не вище 0

не нижче +4

24

Шинка нестерилізована, бекон копчений пастеризований

не вище 0

не нижче +5

25

Інші м’ясні консерви

при температурі зберігання

26

Пиво: пастеризоване

не вище +8

не нижче +10

непастеризоване

не вище +6

не нижче +12

27

Мінеральна вода

при температурі зберігання

не нижче +12

28

Напої безалкогольні

при температурі зберігання

не нижче +12

29

Вино виноградне та плодово-ягідне

при температурі зберігання

не нижче +12

30

Шампанське: після теплової обробки

при температурі зберігання

не нижче +12

яке не пройшло теплової обробки

не вище +8

не нижче +16

31

Лікеро-горілчані вироби

при температурі зберігання

не нижче +12

32

Коньяки та коньячні спирти

при температурі зберігання

не нижче +12